Gå till huvudinnehåll
Dekorationsbild
Bollplanket – verksamhetsutveckla tillsammans

Har du eller din myndighet en fråga om styrning eller verksamhetsutveckling som ni skulle behöva nya infallsvinklar på? Då kan ni få hjälp att skräddarsy ett webbinarium med utgångspunkt i er frågeställning, där ni får stöd att komma vidare av ESV:s experter och andra kollegor i staten.

Dekorbild: Foto: Mika Baumeister, unsplash
Skilj mellan verksamhetsutveckling och innovation!

Statsförvaltningen står inför en ständig ström av utmaningar och förändringar. För att möta dessa behöver vi inte bara anpassa oss utan också vara proaktiva och skapa förändring själva. Men vad innebär egentligen innovation? Hur kan man innovera inom statsförvaltningen? Och varför bör ledare göra skillnad mellan verksamhetsutveckling och innovation?

En man och två kvinnor vid sina datorskärmar. Foto: Susanne Kronholm
Webbutbildning om verksamhetslogik

Utbildningen tar upp grunderna i verksamhetslogik och beskriver hur den kan användas i en myndighet. Den vänder sig till dig som arbetar med att prioritera, analysera eller följa upp så att verksamhetens arbete får önskade effekter och når uppsatta mål. Utbildningen tar cirka 30 minuter. Webbutbildningen om verksamhetslogistik är kostnadsfri.

Dekorbild
ESV:s trestegsprocess för förändringsledning

Många myndigheter använder ESV:s modell för förändringsledning. I fyra korta filmer berättar verksamhetsutvecklare Gunilla Syrén och Helena Corell om sina erfarenheter av modellen i Domstolsverkets arbete med förändring. 

Dekorationsbild
ESV efterlyser inspirerande exempel inom verksamhetsutveckling

Här har vi samlat goda exempel inom området verksamhetsutveckling. Vill du inspireras och få idéer till verksamhetsutveckling på din myndighet ta kontakt med någon myndighet som redan har gjort det ni ska göra. ESV kommer att kontinuerligt utveckla ESV Forum för att stöta lärande inom området verksamhetsutveckling. Kontakta oss om du vill dela dina erfarenheter med kollegor från statsförvaltningen.