Gå till huvudinnehåll
Ladda ner hela EA-regelverket som pdf-fil

Det ekonomiadministrativa regelverket (EA-regelverket)

Ekonomistyrningsverket (ESV) tar fram och beslutar om föreskrifter och allmänna råd till ett antal förordningar inom det ekonomiadministrativa området. Här presenterar vi ESV:s föreskrifter och allmänna råd tillsammans med de förordningar de hör till. ESV:s föreskrifter är markerade med blå bakgrundsfärg och de allmänna råden är markerade med grå bakgrundsfärg. De senaste ändringarna är markerade med kantstreck i vänster marginal.

Vi presenterar även andra förordningar som ingår i ESV:s verksamhetsområden och länkar till författningar som kan vara relevanta för dig som arbetar vid en statlig myndighet eller på annat sätt kommer i kontakt med ekonomiadministrativa regler för statliga myndigheter.

Dekorationsbild Foto Christina Cronsioe
EA-regelverket som pdf-fil

Vill du kunna samla hela EA-regelverket i ett och samma dokument? Nu finns en ny funktion på ESV Forum som gör det möjligt att ladda ner hela EA-regelverket som en pdf-fil. Funktionen hittar du längst upp till vänster på denna sida.

""
ESV:s föreskrifter och allmänna råd, ESVFA (esv.se)

Om olika versioner av texterna i ESV:s föreskrifter och allmänna råd skulle förekomma är det de beslutade versionerna av ESVFA som finns publicerade på esv.se som gäller. 

Bild inifrån Riksdagen. Foto: Angela Ullman
Gällande lagar och förordningar (riksdagen.se)

Om olika versioner av texterna i förordningarna skulle förekomma är det de beslutade versionerna som finns publicerade på riksdagens webbplats som gäller.